• Rólunk
 • Elérhetőség
 • Akciós termékek
 • Blog
 • menü

  Ne hagyd ki májusi akcióinkat!

  Kúpos alátét

  A kúpos alátét egy speciális alátét, amelyet arra terveztek, hogy az alkalmazás során nagyobb előfeszítő erőt generáljon. A kúpos alátét alakja lehetővé teszi, hogy amikor a csavar meghúzódik, az alátét deformálódik, növelve ezzel a csavarozott kötés előfeszítését. Ezek az alátétek különösen olyan alkalmazásokban hasznosak, ahol a nagy előfeszítő erő és a kötés stabilitása kritikus. A kúpos alátétek gyakran használtak gépekben, berendezésekben és más olyan alkalmazásokban, ahol a vibráció vagy a dinamikus terhelés potenciálisan károsíthatja a kötést. Válogass a különböző típusok és méretek között » fedezd fel a kínálatunkat!

  A kúpos alátétek speciális kialakítású alátétek, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy nagyobb nyomást gyakoroljanak a csavar fejére vagy az anyára, amikor azokat meghúzzák. A kúpos formának köszönhetően ezek az alátétek képesek biztosítani a csavarok és anyák szorosabb és stabilabb illeszkedését, különösen olyan alkalmazásokban, ahol a dinamikus terhelések vagy rezgések miatt a csavarok lazulhatnak.

  Jellemzők és alkalmazások

  • Forma: A kúpos alátétek jellegzetes kúpos vagy ferde formájúak, ami lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb nyomást gyakoroljanak a csavar vagy anya felületére.
  • Anyag: Általában acélból, rozsdamentes acélból vagy más erős fémekből készülnek, hogy ellenálljanak a nagy terheléseknek és a korróziónak.
  • Alkalmazás: Különösen hasznosak olyan alkalmazásokban, ahol a csavaroknak ellen kell állniuk a rezgéseknek vagy dinamikus terheléseknek. Például gépgyártás, nehézgépek, vasúti alkalmazások vagy repülőgépipar.
  • Előnyök: A kúpos alátétek használata növeli az összeszerelés stabilitását és csökkenti a csavarok lazulásának kockázatát. Emellett a kúpos formájú alátétek gyakran lehetővé teszik a csavarok és anyák jobb illeszkedését is.
  • Telepítés: Amikor a kúpos alátéteket telepítik, fontos, hogy a kúp alakú rész a csavar vagy anya felé nézzen, hogy megfelelően működjön.
  • Önzáró képesség: Egyes kúpos alátétek úgy vannak kialakítva, hogy önzáró tulajdonságokkal rendelkezzenek. Ez azt jelenti, hogy amikor a csavarok rezgéseknek vagy változó terheléseknek vannak kitéve, az alátét kialakítása megakadályozza a csavar lazulását.
  • Hőállóság: Ezek az alátétek olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Ez különösen hasznos olyan alkalmazásokban, ahol az alkatrészek hőnek vannak kitéve, például motorokban vagy ipari gépekben.
  • Korrózióállóság: Sok kúpos alátétet úgy terveznek, hogy ellenálljon a korróziónak, különösen olyan környezetekben, ahol nedvesség, só vagy vegyi anyagok vannak jelen.

  Összefoglalva, a kúpos alátétek kritikus szerepet játszanak sokféle összeszerelési alkalmazásban, különösen olyan helyzetekben, ahol a csavaroknak és anyáknak ellen kell állniuk a dinamikus terheléseknek vagy rezgéseknek. A megfelelő kúpos alátét kiválasztása és telepítése növeli az összeszerelés megbízhatóságát és hosszú élettartamát.

  Prémium minőségű kúpos alátétek a PannonPur kínálatában

  A PannonPur kínálatában rendkívül kedvező áron juthatsz hozzá a legjobb minőségű kúpos alátétekhez. Termékeink hozzájárulnak a különböző munkafolyamatok gyors és egyszerű lebonyolításához. Ha bármilyen kérdésed adódna termékeinkkel kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot! Kérd bátran kollégáink évtizedes szakmai segítségét! 

   

  Összehasonlítom a fenti termékeket! Jelölj be további termékeket, amivel a mostanit össze szeretnéd hasonlítani.